ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Валентин Порязов: Изказването на Ердоган за мигрантите е тревожно

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Заместник-министърът на външните работи Валентин Порязов определи като тревожно изказването на турския президент, че ще наводни Европа с мигранти.

И този въпрос ще бъде зададен на официалните представители на турската държава. Имаме си посланик в Анкара, имаме си и други канали. Министърът на външните работи през цялото време е в контакт с турския външен министър.

Турският президент Р. Т. Ердоган в реч пред бизнес форум, предавана по телевизията, заяви, че Турция ще бъде търпелива до определен момент във връзка с кризата в Сирия и след това ще бъде принудена да предприеме действия. Той също така изтъква, че подкрепяни от Иран сили в Сирия били извършили безмилостни кланета и че Организацията на обединените нации (ООН) трябвало да направи повече, за да предотврати етническо прочистване в страната.

Има вероятност новата вълна от бежанци да достигне 600 хиляди души, ако въздушните удари продължат. Ние се подготвяме за този момент, коментира Ердоган.

По думите му, сирийската криза не можела да бъде разрешена без зони за сигурност, като трябва да бъдат търсени начини сирийците да останат в страната си.

Ердоган също така припомни, че преди е изтъквал пред Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск, че може да дойде време, когато Турция ще отвори вратите за мигрантите да тръгнат към Европа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!