ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Полицията проверява умишлена ли е повредата на спирачките на колата на Мартин Димитров

| обновено на 17.02.16 в 14:59
Снимка: БГНЕС

Столичната полиция разследва случая с автомобила на депутата Мартин Димитров. В момента експерти извършват оглед на колата. Той трябва да установи дали има външна намеса при повредата на спирачната система на превозното средство. Образувано е досъдебно производство.

Депутатът е подал сигнал за отрязани спирачки на личния си автомобил. Според него целта е сплашване или опит за убийство. Проблемът той е установил, след като съпругата му го е помолила да паркира семейната кола.

Мартин Димитров веднага се е обадил на вътрешния министър Румяна Бъчварова. А полицията се е заела със случая.

Първо за проблема на депутата от Реформаторския блок съобщи Валери Симеонов:

А ако беше вдигнал скорост на магистрала и нямаше спирачки. Това си е сигурна смърт, така че въобще не е за подценяване. Лошото е, че такива престъпления трудно се разкриват.

Мартин Димитров разказа по-късно как е установил повредата:

Качих се на колата. Педалът на спирачката потъна. Първо си помислих, че нещо се е развалило, защото колите се развалят. Но от сервиза твърдят, че са злоумишлени действия, защото е прерязана метална тръба.

И Валери Симеонов, и Мартин Димитров заподозряха, че причина за инцидента може да са законодателните инициативи на Димитров по темите КТБ и съмненията за картел на горивата.

Аз лични врагове нямам, бизнес нямам, заеми нямам. Единственото, което подозирам е, че хора, които са замесени с източването на КТБ или хора, на които не им харесва това, че скоро изказахме нашите съмнения за картел на пазара на горива се чувстват силно засегнати. Друга логика, според мен, няма, коментира Мартин Димитров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!