ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Петър Джельов показва "Изпадане в съзнание"

До края на февруари в Градската художествена галерия могат да се видят живописните творби на Петър Джельов, обединени в цикъл със заглавие „Изпадане в съзнание“. 

Снимка

Десетки приятели и почитатели аплодираха автора при официалното откриване на експозицията. 

То стана под звуците на класическа музика в изпълнение на  младежко трио – виолончело, кларинет и фагот – абитуриенти от пловдивското Национално училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“. 

Дълги години Петър Джельов се отдава на графиката, пробвайки класически и компютърни техники. С времето влечението му към цвета става толкова силно, че възможностите на цветната графика му се струват недостатъчни и той се обръща към маслената живопис. Потапяйки се в нея, създава настоящия цикъл картини, с които се представя на публиката.

Картините на Петър Джельов пресъздават човешкия стремеж към светлината и нейните многообразни превъплъщения. Колоритът му е пищен, в известен смисъл тропически. Необузданият танц на светлини и сенки създава сюрреалистични усещания и макар конкретен и недвусмислен сюжет на практика да липсва, внушението им е за паралелна реалност, в която долавяме алюзии за пейзаж, понякога населен с приказни създания. 

Почти поанталистичния подход на автора усилва усещането за пребиваване в страната на сънищата, което Петър Джельов щедро споделя със зрителя.

Авторът е роден на 02.11.1957 г. в гр. Благоевград, но 1978 г. живее и работи в Пловдив. Занимава се с живопис, графика, рисунка, фотография. Показвал е свои произведения в колективни и самостоятелни изложби в страната и чужбина. Негови картини са в частни колекции в България, Франция, Канада, Италия, Белгия, Украйна, САЩ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!