ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Самоуби се съдия от Софийския районен съд

Съдия от Софийския районен съд бил открит мъртъв пред жилищната кооперация, в която живеел, научи "Хоризонт".

Инцидентът е станал около 4 часа през нощта в столичния квартал "Връбница". Съдията Цветан Ценов  е скочил от апартамента си, намиращ се на петия етаж в блока, в който живее. 
Изпратените екипи на полицията и Бърза помощ са констатирали смъртта на 39-годишния съдия. Причините за самоубийството ще се изясняват. 

Прокуратурата е започнала разследване по случая, като ще се
проверяват първоначалните данни. Оперативната версия до тук е, че гражданският съдия от Софийския районен съд е скочил от междуетажната площадка на блока, в който живеел. Известно до тук е, че е починал от настъпилите травматични увреждания, но за да бъдат потвърдени тези версии, ще бъдат извършени аутопсия на мъжа, оглед на жилището му и съдебно-медицинска експертиза. 

Досъдебното производство е по текст от Наказателния кодекс за подпомагане или склоняване към самоубийство, но това не означава, че има данни за такова въздействие - такава е рутинната процедура, която прилага прокуратурата при случаи на първоначално съмнение за самоубийство.

От Софийският градски съд съобщиха, че Ценов е бил командирован в съда и е предстояло от понеделник да се върне отново в Софийския Районен съд по негово искане. Той е граждански съдия и едно от известните дела, които е гледал, е по несъстоятелността на Футболен клуб "ЦСКА".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!