ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Шофьори от автобусна фирма в Дупница са в принудителен отпуск заради блокадите по границите

Снимка: БГНЕС
25 шофьори от автобусна фирма в  Дупница са в принудителен отпуск заради напълно блокираните от протестиращи фермери и наши превозвачи пунктове на границата с Гърция. Това каза президентът на превозваческото дружество и председател на дупнишкия общински съвет Ивайло Константинов.

Дружеството изпълнявало три редовни ежедневни линии до Солун и Атина. От вторник рейсовете не могат да стигат до крайната дестинация. Имало случаи, когато пътуващи слизат и минават пеша, организирайки се по собствен начин да продължат към Гърция.

5-6 автобуса на дружеството са по Гърция, не могат да ги приберат през никой от граничните пунктове, отбеляза Константинов.

От фирмата преценили, че водачите не са виновни с нищо да търпят лишенията и притесненията заради блокадите. Затова ги пуснали в отпуск. Тези дни престой няма да са за сметка на броя дни годишен отпуск за шофьорите, нито ще повлияе на възнаграждението и заплатата им, каза Константинов.

И водачи на ТИР-ове с дърва за износ за Гърция от Кюстендилско се прибрали вкъщи, след като камионите не могат да минат повече от седмица до крайния получател на суровината, каза председателят на сдружението на фирмите, добиващи и търгуващи с дървесина в Югозапада с над 70 членуващи фирми инж. Андрей Миленков. Загубите, които търпят те заради гръцката блокада, са огромни, обяви той.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!