ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Община Сливен предприема мерки за обезопасяване на територията на летище "Бършен"

Снимка: БГНЕС

Община Сливен ще предприеме мерки за обезопасяване на територията на летище "Бършен" и възпрепятстване на достъпа до пистата, където в неделя при инцидент загинаха двама младежи, а трима са ранени. Окръжната прокуратура в Сливен ръководи досъдебно производство за катастрофата.

За да се избегнат трагични развръзки от опитите на младежи да пробват пилотските си умения в нарушение на разпоредбите за достъп до пистата на летище „Бършен“, ръководството на община Сливен обмисля нови обезопасителни  мерки. Според зам.-кмета Стоян Марков е планирано поставяне на тежки бетонни ограждения на входа на летището към пътя Сливен - Ямбол. Те ще са над 2 тона и няма да могат да се преместват, както досега, от младежите с автомобили, които искат да влязат на летището. Ще бъдат изкопани и дълбоки ровове там, където пистата граничи със земеделски земи. Общинската охрана, която пази обекта, ще премине специален инструктаж.

Охраната на летище „Бършен“ е трудна заради големината му от над 5 хил. декара, но мерките за безопасност ще се предприемат заедно с МВР и КАТ. Под ръководството на Окръжната прокуратура в Сливен е започнало досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който при управление на автомобил в летище Бършен, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на двама мъже. Вече има разпитани свидетели, предстоят още разпити. Назначени са експертизи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!