ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Задържаха двама мъже, представящи се за прокурори

| обновено на 23.02.16 в 19:33
Снимка: БГНЕС

Полицай бе ранен при операция на МВР, Прокуратурата и ДАНС в ранния следобед днес пред търговския център на бул. "Стамболийски" в столицата.

При съвместната операция бяха задържани двама мъже, представящи се за прокурори, обещали на извършители на убийство да снемат отговорността от тях срещу сумата от 70 000 лв. Това съобщи говорителят на Главната прокуратура - Румяна Арнаудова:

Лицата са се представяли с имена, каквито притежават действително работещи прокурори. Касае се за значителна сума по размер. Касае се за обещание да се оправи дело. Касае се за 55 хиляди лева, които са били предварително дадени и още 15, които са били предадени.

Двамата мними прокурори са задържани след 72-часово разследване, в момента на получаването на последния транш от сумата.

Това е деяние, което руши авторитета на съдебната система, коментира и прокурорът - ръководител на специализираното звено "Антикорупция" Стоил Тойчев:

Чистенето на имиджа на съдебната система е борба както срещу магистратите, които се обогатяват неправомерно по делата, които наблюдават, така и с мнимите магистрати, които използват тези обществени нагласи. На мен лично като магистрат, ми е неприятно, че толкова лесно хората дават пари, когато магистрат им ги поиска. Но с такива реализации като днешната, аз се надявам, че постепенно бихме могли да изчистим образа на съдебната система.

Раненият полицай е с фрактура на крака и е опериран, съобщиха от полицията. Опасност за живота му няма.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!