ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Арнаудова: Ще използваме всички правомощия, за да се спрат уличното правосъдие и саморазправите

Румяна Арнаудова
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор ще обсъди с главния секретар на МВР и директора на “Охранителна полиция" незабавни мерки за опазване на обществения ред и за охранителната дейност. След побоя снощи, когато на Околовръстното шосе в София беше пребит 30-годишен мъж, говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че няма да се изчаква да изтече 72-часовото прокурорско задържане на четиримата мъже и още утре ще бъде внесено искане в съда за постоянния им арест.

Благодарение на записа на съпругата на бития мъж, разследването е възможно да приключи скоро. До утре се чакат резултатите от съдебно-медицинската експертиза. Продължават и разпитите на свидетелите. Амбицията на държавното обвинение е делото да влезе в съда до десет дни, а обвиненията ще са за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди и то в съучастие.

Дотук е ясно, че четиримата мъже, за които се проверява дали са охранители, са шофирали рисково още преди срещата си с пострадалото семейство. Карали са бързо и рязко, преминавайки от лента. Когато засичат колата им и мъжът свирва с клаксон, те го принуждават да спре и започват да бият него и съпругата му с юмруци и метални палки, каза Румяна Арнаудова: 

Видът, в който са били облечени, е бил достатъчно респектиращ, а и грубостта и демонстрацията на явното неуважение към обществото, към личността на лицата са изключително сериозни. Прокурорите са категорични и безкомпромисни за това, че тези лица представляват висока степен на обществена опасност. Деянието им се отличава с висока степен на обществена опасност и ще приложим цялата тежест на закона, всички правомощия ще използваме, за да се спре това безпричинно нанасяне на побоища по пътищата, това улично правосъдие и саморазправи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!