ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

България и Русия с общи интереси в туризма

Николина Ангелкова и Олег Сафонов (с очилата)
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гостуващият в Москва министър на туризма Николина Ангелкова представи днес по време на тематично изслушване в Държавната дума общия интерес на България и Русия в развитието на отношенията в сферата на туризма. В същия дух се изказа и ръководителят на руската Федерална агенция по туризъм Олег Сафонов.

Сафонов смята България за сигурна държава, в която руските туристи могат да се чувстват безопасно. Според него важно е да идват повече руски туристи в България, както и обратното.

Ние имаме общи интереси и открито взаимодействие. Детският туризъм е много важно направление, каза Сафонов. България винаги е била силна дестинация с оглед на качествения детски отдих. В страната ви има много детски лагери, които функционират отлично. Този вид туризъм го възприемаме като един от приоритетните.

Сафонов обаче изказа препоръка страната ни да изготви по-гъвкави финансови условия за младежкия туризъм и младите хора, посещаващи България.

Освен пред Думата, Олег Сафонов и Николина Ангелкова взеха участие и в провеждащата се в посолството ни кръгла маса за туризма.

Министър Ангелкова изрази удволетвореност от участието си в Думата, казвайки, че страната ни предприема много общи действия с руската страна, за да осигури по-сериозна привлекателност на България на руския туристически пазар. България и Русия имат общ план за действие, включващ облекчаването на визовите процедури, разширяването на чартърните полети и фокуса, който страната ни предлага върху културно-историческия и поклонническия туризъм.

По време на кръглата маса за туризма между България и Русия участие взеха редица кметове и заместник-кметове на български градове. Между тях бяха кметовете на София, Бургас, Каварна, Велинград, които представиха възможностите за отдих пред руските туроператори. Спа секторът ни е готов да направи отстъпки пред руските туристи, но предупредиха, че това може да повлияе върху качеството на туристическата услуга, която предлагат.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!