ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Горанов: Разследването на КЗК може да намали цените на горивата

Владислав Горанов
Снимка: БГНЕС

Финансовият министър Владислав Горанов е убеден, че разследването на Комисията за защита на конкуренцията за картел на горива може да намали цените им: 
Ако има проблеми в пазара с горива, такива, каквито са подозренията на КЗК, с нейните действия би трябвало да се възстанови пазарното равновесие, което би довело до намаляване на цените. Доста количества горива се реализират от внос. Така че по-скоро част от другите констатации, описани в доклада, трябва да бъдат изследвани - защо толкова близко се движат цените на горивата на отделните производители или вносители, дали е нормална разликата между цената с акциз и ДДС, при която се обявява вносът, която през месец февруари достигна 1.28-1.30.

Докладът за КТБ на международната компания струва около 800 хиляди евро, съобщи Горанов и напомни, че депутатите са поискали изготвянето на доклада: 
За доклада настояваха политиците. Докладът беше възложен със задание със Закона за банковата несъстоятелност. Дали е оправдан? Общественият интерес го изисква и вероятно в този смисъл е оправдан


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!