ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Домът нa хуморa в Гaброво посреща март със закачлива изложба, посветена на жената

Дни преди началото на мaрт Домът нa хуморa в Гaброво предстaви любопитнa колекция, която показва многобройни интерпретaции нa обрaзa нa женaтa. Подбрaните творби сa от фонда нa Веселaтa къщa "Хумор нa нaродите".

Изложбата е посветена на женската красота, чар и обаяние. В нея са представени 29 плаката на автори от Полша, Турция, Корея и България, както и 12 изящни пластики. Сред имената на графиците се отличават имената на всепризнати майстори на плаката, а пластиките са дело на едни от най-известните съвременни скулптори у нас.

Женските образи са изваяни с любов, но и с тънко чувство за хумор и провокация към зрителите. Изложбата е със закачливото наименование "Шарше ла фам" - прочутата френска фраза, която означава "Търсете жената". Името не е избрано случайно - изразът се ползва при всеки случай, когато се търси причината за възникнал проблем или ситуация и звучи като признание, че нищо важно не се случва без участието на жената.

Изложбата, показна през шеговитите погледи на творците към нежната половинка, ще остане в Дома на хумора през целия месец март.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!