ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Прокуратурата в Сливен се самосезира и образува проверка по казуса "Бършен"

Снимка: wikimapia.org
Окръжната прокуратура в Сливен се е самосезирала и извършва проверка на Наредбата за местните такси на община Сливен. В наредбата са определени такси за използване на летище "Бършен", включително и за автомобилни състезания. Повод за прокурорското действие е инцидентът със загиналите на летището при състезание младежи.

Установено е, че съгласно Наредбата за местните такси и цени на услуги на територията на община Сливен, общината събира такси за използване на спортното съоръжение мотополигон "Бършен". Таксите са за ползване с летателни апарати, за мотокрос, управление на пистови мотори, за екстремно шофиране и други видове автопилотиране. Образуваната от Окръжна прокуратура проверка има за цел да установи дали са спазени нормите за управление на имотите общинска собственост  и какви са специфичните изисквания за организиране и провеждане на автомобилни и мотоциклетни състезания, както и за безопасността на гражданското въздухоплаване.

На основание Закона за съдебната власт, кметът на Община Сливен е задължен да изпрати до 10 март в Окръжната прокуратура всички документи, свързани с общинския имот – летище „Бършен“, както и всички разрешителни за състезания. Документите ще бъдат подложени на анализ от страна на Прокуратурата. В наредбата са определени такси за използване на летище „Бършен“, включително и за автомобилни състезания. Повод за прокурорското действие е фактът, че на 21.02.2016г., при състезание между автомобили на летището загинаха двама млади мъже.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!