ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Волен Сидеров се е признал за виновен по три дела

| обновено на 10.03.16 в 12:02
Снимка: БГНЕС

Волен Сидеров се призна за виновен по три от петте си дела за хулиганство. В понеделник три състава на Софийския градски съд ще решават дали да одобрят споразуменията с прокуратурата на лидера на "Атака". От партията и от държавното обвинение отказаха подробности.

За сделка между Сидеров и прокуратурата медиите научиха от съда. Според неофициална информация от прокуратурата са искали да съобщят, че са се споразумяли с националиста едва, след като съдът обяви решението си. Ако то е положително, срещу съгласието, че е хулиганствал, Волен Сидеров ще получи две наказания - пробация и поправителен труд. Първото ще се изпълнява в следващите от 6 до 9 месеца със задължителна регистрация по настоящ адрес и периодични срещи с пробационен служител, а второто - с месечни удръжки от споразуменията от заплатата на Сидеров.

Най-старият случай, по който се е признал за виновен Волен Сидеров, е за хулигански действия по време на честванията в Батак през 2011 година. Тогава той е организирал неразрешен митинг и влязъл в сблъсък с участници в традиционното честване на Априлското въстание. 

Следващият случай, за който прокуратурата искаше преди време имунитета на Сидеров заедно с този от Батак, е от 2013 година по време на антиправителствените протести "Орешарски". Тогава лидерът на "Атака" организираше свои контрапротести, при един от тях той нападна журналист от телевизия СКАТ, след това при намесата на полицаи удря представител на МВР.

Последното дело е по добре известният случай с нахлуването на Сидеров в НАТФИЗ. По това дело той е съпроцесник с Десислав Чуколов, който също иска от прокуратурата да се споразумеят. 

Прокуратурата и лидерът на "Атака" дотук са се договорили срещу признаването на вина по трите случая за хулиганство той да бъде осъден на пробация и обществено полезен труд за срокове между шест и девет месеца. Пробацията ще се изпълнява чрез задължителна регистрация по настоящ адрес и периодични срещи с пробационен служител, а поправителният труд – с шестмесечни удръжки от заплатата. Ако тези споразумения станат факт, след влизането им в сила, в съдебното досие ще пише, че Волен Сидеров е осъждан.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!