ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

В. Путин: Ако е необходимо, Русия буквално за часове ще повиши военното си присъствие в Сирия

| обновено на 17.03.16 в 18:04
Владимир Путин
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин предупреди, че ако се наложи, Русия може да повиши военното си присъствие в Сирия само в рамките на няколко часа:
Ако потрябва, Русия може буквално за няколко часа да увеличи контингента си в региона до размер адекватен на обстановката и да използва арсенала си в пълна степен. Не желая да го правя, военната ескалация не е наш избор и разчитаме на здравия разум на всички страни.
На церемония по връчване на ордени на руските военни Путин оцени като "отлично" представянето на летците по време на операцията в Сирия
Създадохме условия за началото на мирен процес. Успяхме да установим и позитивни и конструктивни отношения със Съединените щати и с опозиционните сили вътре в Сирия, които искат да спрат войната. И пътят към мира проправихте именно вие - руските войници.
Президентът на Русия връчи и 17 отличия на военни, включително на една жена, участвали в антитерористичната операция в Сирия. Путин коментира, че със сигурност участието им в операцията ще има важно значение за кариерата им във въоръжените сили на страната в бъдеще. 

На редовния си брифинг за чуждестранните кореспонденти в Москва и руските медии Мария Захарова, официалният представител на Министерството на външните работи на Русия, коментира дипломатично действията на сирийските кюрди, които обявиха създаването на свой федерален регион в Северна Сирия като въпрос, който е вътрешен за страната. Захарова подчерта още, че никой няма право да се намесва в техните дела, защото това касае единствено и само бъдещето на гражданите на Сирия. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!