ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Възпитаници на Сценични кадри с изложба в Пловдив

Пловдивският културен институт представя съвместна изложба на Емилия Арабаджиева – „Време и пространство“ и Фотоизложба „Магията фотография“на нейни ученици от НГСЕИ.

Емилия Арабаджиева–художник по призвание, сценограф по професия и директор по служба. Работи в областта на сценографията и сценичния костюм, илюстрацията и кавалетната живопис. Има множество участия в международни и национални изложби и пленери в Цьорниц, Магдебург, Брюксел, София, Габрово, Русе и др. Осъществени 25 театрални постановки в Пловдив и страната.

Реализираните самостоятелни изложби са 20, като 2010 г. става първата дама носител на меча „Ромфея“. Директор е на Национална гимназия за сценични и екранни изкуства от 1993 година до днес и преподавател по история на костюма и Сценично оформление в АМТИИ от 2000 г. Участва активно в живота на Дружеството на пловдивските художници и обществения и културен живот на Пловдив и страната.

„Магията фотография“ е фотоизложба на ученици от НГСЕИ, на която ще можем да се насладим също от 18 март 2016 г.

Още от древните култури на инките и маите човекът е имал нужда да се представя с образ и картина, за да предаде послание и да се себеопознае. По-късно живописта заменя скалните рисунки и тотемните изображения.

Снимката пък е начинът, по който го правим ние днес. Магията на фотографията е много повече от форма и правила за снимане. Нашето съзнание е активен участник в процеса на възприемане на една фотография. Снимката има универсален език и може да накара много хора по различни места на планетата да преживяват една и съща емоция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!