ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Русия обяви готовност за използване на сила, за да спре нарушаването на примирието в Сирия

Снимка: БГНЕС

Русия заяви готовност за използване на сила, ако се наложи, за да спре нарушаването на примирието в Сирия, обявиха военни представители.

Според генерал-лейтенант Сергей Руцкой от Генералния щаб на руската армия, командването й е предложило провеждане в максимално кратък срок на консултации с американските им колеги за съгласуването на текста на документа за спазване на прекратяването на огъня .Ако обаче реакция от страна на Съединените щати липсва, Москва ще пристъпи към едностранното прилагане на правилата в предвиденото съглашение.

Военната сила ще бъде използвана само след получаване на достоверни доказателства за систематични нарушения от страна на въоръжените формирования, каза генерал Руцкой.

Руският висш военен представител отбеляза, че действия няма да бъдат предприемани против тези формирования, които се съобразяват с режима, както и срещу мирното население и гражданските обекти в страната.

Изявлението идва само дни преди серия от посещения в Русия на високопосравени западни представители - в руската столица на визита идват германският  външен министър Франк-Валтер Щайнмайер и амриканският държавен секретар Джон Кери.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!