ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Изготвена е карта на сигурността в училищата

Министерството на образованието е изработило карта на сигурността за училищата, каза министърът на образованието Меглена Кунева. В 621 учебни заведения няма видеонаблюдение. В момента сред преподаватели се провежда обучение от Синдиката на българските учители за реакция при кризи и терористично нападение.

От над 2500 училища в страната близо 1700 имат видеонаблюдение в самите сгради и училищния двор, от тях около 1400 само навън. Тези, които нямат, са предимно малки училища в малки населени места. В около 1000 училища дворът се заключва, но в 62 дворовете нямат дори ограда. Кунева уточни:

Съзнаваме, че имаме места, където има повече риск. Съзнаваме, че без помощта на общините, на МВР, на обществеността винаги може да се отвори пробойна. Затова са необходими общи национални усилия.
В националната програма, която се предлага за одобрение от правителството, модул "Сигурност" в училище е в размер на 1,5 милиона лева, засяга над 400 училища, които могат да кандидатстват за средства според потребностите си.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!