ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Франк-Валтер Щайнмайер: Германия и Русия трябва да си сътрудничат в борбата с тероризма

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер, който е на посещение в Москва, заяви, че общите усилия на Германия и Русия трябва да бъдат съсредоточени в борбата срещу тероризма. Берлин и Москва трябва да използват принципите на общите усилия за решаването на тези въпроси, каза германският външен министър по време на разговорите си с руския президент Владимир Путин
Другата важна тема, която засегна германският първи дипломат бе ситуацията в Източна Украйна. Според Щайнмайер ситуацията в Донбас днес е много сериозна и във всеки един момент там може да се стигне до нова ескалация. Има множество нарушения на мирния процес, което предизвиква загрижеността на Берлин. 
В същото време руският външен министър Сергей Лавров заяви, че не трябва да се допуска преразглеждането на споразумението Минск -2, защото това отговаря на интересите на властите в Киев. Лавров добави, че властите в Киев не се стесняват да говорят за това, че не трябва да бъде даван специален статут на Донбас, което е записано в Минското споразумение от преди година. 
Щайнмайер повдигна въпроса и за Надежда Савченко, която бе осъдена на 22 години за смъртта на двама руски журналисти, обявявайки се за намиране на хуманитарно решение по този случай. 
Американският държавен секретар Джон Кери също пристигна в Москва, където в петък му предстоят срещи с руските управляващи.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!