ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Рецидивист бе обвинен за двойното убийство в Ботевград

Снимка: www.prb.bg

Владимир Пелов e обвинен за двойното убийство в Ботевград, което преди дни повиши напрежението в града. От Софийската окръжна прокуратура съобщиха, че Пелов остава в ареста и най-вероятно утре съдът ще решава дали да му наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". От държавното обвинение уточняват, че задържаният е с богато съдебно минало - има присъди за грабеж и убийство. 

Пелов е убил братята Цветан и Марко Петрови, докато е под домашен арест по дело за въоръжен грабеж в златарски магазин на площад "България" в центъра на Ботевград през 2011 година. Тогава той отвличе баща и малкото му дете, опита да убие полицаи и известно време се укриваше успешно из околността на града.  Междувременно стана ясно, че година по-рано е  бил освободен предсрочно от затвора, където е лежал за убийството  на собственик на обменно бюро в Пловдив. От 20-те години, на които е бил осъден, Пелов изтърпява само 10 години. Сред аргументите за ранната му свобода, беше посочено, че се е поправил и даже се е записал да учи "Екология" в Софийския университет. 

През 2013 г. Владимир Пелов напуска затвора, за да лекува "под домашен арест" зрението си....до събота, когато е задържан за двойното убийство в Ботевград. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!