ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Обвиненият за побоя на булевард "Черни връх" остава окончателно на свобода

Снимка: БГНЕС

Обвиненият за побоя на столичния булевард "Черни връх" Симеон Христов остава окончателно на свобода. Софийският градски съд обаче увеличи двойно размера на парична гаранция на мъжа, който след катастрофа преби шофьора, причинил пътно-транспортното произшествие.


В средата на месеца, след неправилна маневра и в нарушение на куп текстове от Закона за пътищата Георги Милев удари колата на 35-годишният Христов и на третия участник в инцидента  - Никола Маринов. Симеон Христов е удрял и ритал Милев, а Маринов ритал само автомобила му, затова и до задържането му не се е стигнало.

Христов излезе на свобода след 72- часа в ареста - но не защото няма доказателства срещу него, а защото, според Софийския районен съд, е с чисто съдебно минало, а за престъплението, за което е обвинен, няма как да получи ефективна присъда и може най-много да бъде глобен до 5000 лева.  И пред Районния съд, и днес пред Градския  - въпреки многобройните записи в социалните мрежи, мъжът твърдеше, че не помни да се е бил:

Не си спомням нищо. Мисля, че съдът беше достатъчно ясен, произнесе се, аз нямам повече какво да кажа. Човекът, който се вижда на кадрите не го познавам. Той е без коса, аз съм с коса. Не мога да кажа нищо докато не влезне делото в съда. Съдът ще се произнесе и той ще каже кой е виновен, кой е невинен.


Симеон Христов остава на свобода срещу гаранция от 4000 лева. Решението беше взето с един глас "против" - на съдия Руси Алексиев, който искаше за мъжа "домашен арест".






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!