ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Николай Апостолов и Божидар Милев са имената на двамата полицаи, задържани в София

Обявени бяха имената на двамата полицаи, задържани снощи в София. Николай Апостолов и Божидар Милев са се занимавали с наркоразпространение, а МВР и прокуратурата са били по следите им от миналия месец.

Полицаите са арестувани при операция на дирекция "Вътрешна сигурност“ на МВР, каза заместник-директорът й Павлин Коджахристов:

Неудобно ми е до някъде да кажа, че това всичко, за което се говори е факт, защото става въпрос за полицейски служители. Не е приятно, защото и аз съм полицейски служител. С времето и наблюденията върху дейността, корупционната практика на служителите, тези два случая са брутални, както с действията си, така и с действията на самите служители по тяхното задържане. За първи път в живота ми, откакто съм заместник-директор на тази дирекция, ми се случва служител на министерството, след като е предупреден, че трябва да бъде задържан, бягайки, да извади пистолет и да гръмне по посока на преследващите го полицаи.

Подробностите бяха огласени от говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова:

Извършили са претърсвания в студентската квартира, където са намерили незаконни вещи, които тези студенти са държали в квартирата си. По този повод нашият свидетел е бил отведен в районното управление на МВР, където му е оказан всякакъв натиск и психически, и физически. Заплашвали са го, че ако не работи за тях, щя направят така, че той да получи обвинение, прокуратурата да го задържи и да му съсипят живота – разказа говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Историята приключила със стрелба снощи до столичен МОЛ, а започнала в края на миналата година, когато 24-годишният полицай Божидар Милев отива на проверка в квартира в Студентски град и след обиск открива наркотик. Започва да изнудва единия от квартирантите и да го кара да разпространява за него наркотици на територията на Студентски град, после пък поискал да му намери момичета за проституиране. Тогава прокурорският свидетел отива в МВР и започва следенето на полицая. По време на този контрол, който е бил и по телефона, се стига и до втория полицай Николай Апостолов, който пък по обясненията на своя колега, държал наркотиците около Народния театър и също вербувал момчето да продава за него наркотици. Снощи първо е задържан Милев, който стреля с оръжие по своя колега. По-спокойно е минал арестът на Апостолов, разказаха от прокуратурата и МВР. Това, което коментираха днес от прокуратурата и МВР, е, че за двамата ще бъде поискано постоянно задържане, а поведението им нарекоха като крайно арогантно. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!