ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Полицаите, принуждавали студент да продава дрога за тях, остават в ареста

| обновено на 01.04.16 в 18:24

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста двамата полицаи, задържани при зрелищна спецакция във вторник вечерта. Според съдия Вера Чочкова, на свобода Николай Апостолов и Божидар Милев могат да се укрият и да извършат ново престъпление, както и да повлияят на други свидетели.

Съдът се позова на показанията на защитения свидетел студента Кирил Тодоров, който разказа как в края на миналата година 24-годишният полицай Божидар Милев го вербувал да разпространява наркотици в Студентски град, както и да му осигурява момичета за проституция. Именно Милев запознава студента с колегата си Николай Апостолов, който пък му възлага да продава дрога за него в центъра на София. Голяма част от тези контакти са записани със специални разузнавателни средства. Част от парите, които Кирил дава на един от полицаите при ареста му, пък били белязани. Момчето е разказало както за поръчките, така и за комисионните. Разказал е за заплахите, заради които се е превърнал за известно време в пласьор на полицейската дрога.

Милев и Апостолов могат да обжалват решението на Софийския градски съд пред Апелативния. В съдебната зала стана ясно, че Божидар Милев, който при задържането му близо до столичен МОЛ, стреля със служебния си пистолет по своите колеги, няма обвинение за стрелба по полицай. Оставяйки Милев и Апостолов в ареста, съдия Вера Чочкова заключи, че двамата са с висока обществена опасност.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!