ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Сблъсъците в Нагорни Карабах продължават

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Сблъсъците между Азербейджан и Армения в Нагорни Карабах продължават. Еревен изпрати част от своите военновъздушни комплекси в непризнатата република. В същото време ООН, САЩ и т. нар. Минска група на ОССЕ отправиха призиви за спиране на бойните действия и възобновяне на  диалога.

Министерството на отбраната на Армения обяви, че азербайджанската страна е възобновила тази сутрин артилерийския обстрел по позициите на Армията за отбрана на Нагорни Карабах.

Предните подразделения на Армията за отбрана предприемат необходимите мерки за отбиване на настъпателните действия на противника
, отбелязват от министерството, като уточняват, че детайли от фронтовата линия ще бъдат съобщени по-късно.

От военното ведомство на Азербайджан от своя страна обявиха, че през нощта линията на съприкосновение  с Нагорни Карабах е била обстрелвана от арменски части, но жертви няма.

Русия започна още по-активно да работи за намиране на мирно решение по конфликта, за да спре въоръжените сблъсъци.

Първият заместник-министър на отбраната на Армения Давид Тоноян прие посланиците на Германия, Италия и Франция и ръководителя на политическия отдел на делегацията на Европейския съюз в Армения. Той ги запозна с обстановката на разделителната линия и със стъпките за обезвреждане действията на противника.

В Баку бе свикано заседание на Съвета за сигурност при президента Илхам Алиев, но засега  подробности не се съобщават.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!