ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Мина "Черно море" край Бургас спира работа от утре

Снимка: БГНЕС

Близо 300 работници ще бъдат съкратени, защото мина "Черно море" край Бургас спира работа от 11 април. Затварянето на предприятието идва изненадващо за работещите в нея миньори.

Изпълнителният директор на мината се е срещнал в София със собствениците, които са му съобщили за решението си, поясни Чавдар Николашев, представител на миньорския синдикат към КНСБ, който поясни, че:
Явно е направена някаква калкулация, че работи на загуба предприятието.

Спирането на работата в мината изведнъж е невъзможно, категоричен е Рустислав Радуков от миньорския синдикар към Подкрепа:
Има много сложни неща – значи мината в момента прокарва една галерия, която трябва да се проветрява, а всичко може да се случи и пожар може да стане вътре… 

Неизплатени с месеци заплати изкарваха на няколко пъти миньорите на протести, които все още очакват февруарските си възнаграждения, за които им е изплатен единствено аванс от 210 лева.

В понеделник предстои среща с ръководството на мината за оформянето на документите за съкращенията. Работниците имали уверението, че ще получат полагащите им се обезщетения . 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!