ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Нова апаратура за химиотерапия получи Клиниката по детска онкохематолия на УМБАЛ "Царица Йоанна"

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Медицинска апаратура за химиотерапия на стойност близо 22 хиляди лева получи Клиниката по детска онкохематолия на Университетска болница "Царица Йоанна", където се хоспитализират над 1800 деца годишно, от тях 150 се диагностицират със злокачествени заболявания. 

Дарението от пет инфузионни помпи е изключително важно за химиотерапевтичното лечение на децата, каза доц. Добрин Константинов, ръководител на клиниката:

Дозиращи машини, които са изключително прецизни, точни. Това ни е основната дейност - химиотерапията или други тип венозни вливания. Всъщност определяме скоростта, дозата на лекарствата, които са много специални. Това веднага повдига надеждността и сигурността в начина, по който лекуваме.

Дарението на помпите е осигурено от верига магазини за детски стоки, съвместно с БЧК. Бизнесът се отваря все повече към проблемите на децата, заявиха Христо Григоров, председател на БЧК, и Мариан Колев от дарителите:

Забелязва се в последните няколко години, че българският бизнес, корпоративният бизнес започва да има една сериозна социална ориентираност. Защото това са двата сектора и в нашето общество най-уязвими са децата и възрастните хора.

Аз лично се чувствам ужасно зле, когато научавам, че някое дете не е било излекувано, поради липса на апаратура или не навреме започнато лечение.

БЧК връчи грамота на дарителите за активното им участие в последните десет години.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!