ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Бъчварова: Заснемането на клипове със залавяне на бежанци от доброволци може да бъде наречено сценарий

| обновено на 15.04.16 в 15:24
Снимка: БГНЕС

Според вицепремиера Румяна Бъчварова по българската граница трябва да се внимава за малките групи мигранти, които преминават с помощта на трафиканти. В кулоарите на парламента министърът на вътрешните работи коментира, че заснемането на клипове със залавяне на бежанци от доброволци, може да бъде наречено сценарий, който показва пропуски на МВР:

За да се провокират нашите усилия, за да се покажат някои пропуски, но казвам може, ние се опитваме да приложим всички мерки по защита на сигурността. Който не би искал да има стабилно правителство, който не би искал да има това правителство, но тук заиграването с този аспект на националната сигурност е доста опасен.

В парламента вицепремиерът Румяна Бъчварова подчерта, че дължината на границата не съответства на броя на служителите, които са на разположение. Затова основното предизвикателство са малките групи мигранти, подпомагани от каналджии. 

По сухопътна граница опитват се да преминат, почти във всички случаи така асистирано подпомогнати от трафиканти, тук е по-голямото предизвикателство

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!