ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Нова оценителна система за Българската федерация по гимнастика след Световната купа във Варна

Нова оценителна система за Българската федерация по гимнастика след Световната купа във Варна
Снимка: Илиан Телкеджиев, LAP.bg

200 състезатели от 24 страни ще участват на турнира за Световната купа по спортна гимнастика, който ще се проведе от 13 до 15 май в Двореца на културата и спорта във Варна. Входът в свободен. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев е патрон на състезанието и ще присъства на церемонията по откриването.

Много известни имена ще видим във Варна. Ще има представители на Русия, Украйна, Бразилия, Аржентина, Израел и други. Ще се наслаждаваме на гимнастика от световна класа, заяви Йордан Йовчев, председател на организационния комитет на Световната купа.

Министерството на спорта е отпуснало 325 хиляди лева, които са използвани за организационна такса, медицинско обслужване, допинг, наем и други.

България ще участва с отбор от 7 мъже и 5 жени. Старши треньорът на мъжкия отбор Милко Танкушев заяви, че преди три месеца е започнал създаването на един обновен национален отбор, който включва състезатели между 18 и 22 години. Целта е те да натрупат опит за новия олимпийски цикъл след Игрите в Рио де Жанейро.

При мъжете ще стартират Мартин Ангелов, Христос Маринов, Исус Маринов, Димитър Димитров, Георги Сотиров, Едуард Радев и Светослав Ангелов, а при жените - Елизабет Василева, Грета Банишка, Никол Дунева, Валентина Рашкова и Албена Златкова.

По програма в петък (13 май) са квалификациите, а в събота и неделя - финалите на всички уреди при мъжете и жените.

Двама от най-добрите български състезатели ще пропуснат Световната купа. Александър Батинков е прекратил спортната си кариера, а Ралица Милева се възстановява след операция на коляното.

От седемте национали ще бъдат избрани петима, които ще участват на европейското първенство. Към мъжкия тим ще се присъедини и Йордан Александров, който живее и тренира в САЩ. Той няма да участва на Световната купа във Варна.

От 25 май до 5 юни в Берн (Швейцария) ще се проведе европейското първенство по спортна гимнастика за мъже, жени, юноши и девойки. България ще участва с отбор от 16 състезатели - 5 мъже, 5 юноши, 2 жени и 4 девойки.

На олимпийските игри в Рио де Жанейро България няма да има представители в турнира по спортна гимнастика, но ще има двама съдии - Нели Танкушева и Здравко Куртев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!