ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Преглед на чуждестранния печат

Прокуратурата в Румъния е приключила разследването за пожара в нощния клуб "Колектив" в Букурещ през октомври миналата година, който отне живота на над 60 души. Редица хора, сред които и собствениците на клуба, ще бъдат изпратени на съд по обвинение в убийство по непредпазливост, информира местният вестник ЗИАРУЛ ФИНАНЧИАР.
Документален филм на Би Би Си ще представи нови доказателства, които предполагат, че малайзийският самолет, който се разби в Източна Украйна през 2014 година, може да е бил свален от украински изтребител, а не от ракета земя-въздух, пише британският ДЕЙЛИ МЕЙЛ
ДЕЙЛИ ЕКСПРЕС отбелязва, че германският разследващ журналист Били Сикс е интервюирал 100 свидетели за филма, който ще бъде излъчен на 3 май.
Австрийската крайна десница постигна исторически резултат на първия тур на президентските избори, нещо, което се случва за първи път от 1945 г., пише френският ФИГАРО.
Предизборната кампания в Австрия беше доминирана от въпроса за правото на убежище и резултатите от първия тур на вота бяха очаквани, смята МОНД. Крайнодесни партии в Европа веднага реагираха със задоволство на успеха на австрийската Партия на свободата, пише КОРИЕРЕ ДЕЛА СЕРА. 
Сръбската прогресивна партия победи на предсрочните парламентарни избори в Сърбия, а в бъдещия състав на парламента биха могли да влязат седем партии, съобщава белградският ПОЛИТИКА. 
ДАНАС отбелязва, че за пръв път на избори Републиканската избирателна комисия е трябвало да чака пет часа след затварянето на секциите, за да съобщи предварителните резултати от вота. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!