ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Изложба базар в Сливен представя над 300 великденски яйца, изработени с различни техники

Снимка: iefem.bas.bg

Над 300 великденски яйца, изработени с различни техники представи в изложба базар приложничката Славка Попова в сливенската галерия "Май“. 

В чест на Великденските празници приложничката Славка Попова, бивша учителка по рисуване и трудово обучение, аранжира своите творби от пъстри Великденски яйца по клоните на импровизирани дръвчета-символ на пролетта:

Яйцата са кокоши, пуешки и патешки и има някои от стиропор, изработени с различни техники. Има бродирани, апликирани, рисувани, с мъниста, всяко е различно. Никое не се повтаря. Това ми е хоби от години. Може би над 30 години ги приготвям тези яйца, като най-напред подарявах на близки, на приятели. В един момент реших, че трябва да ги събирам и в един хубав ден като днешния да направя изложба. Има по-големи яйца, на които съм избродирала по една лента пролетни цветя. Любимото ми яйчице е направено с мъниста и фигурки - оранжево, жълто, червено, синьо, зелено, всичко има. Цялата природа е тук. Много труд съм вложила и ми е много ценно. Бродирани покривки, бродирани разделители, бродирани картички, кибрити, кошнички, клонки. Много обичам този празник, защото носи радост и защото е красиво и така искам да доставя удоволствие на повече хора с пожелание да са живи и здрави и те, и семействата им и да са много щастливи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!