ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Синдикатът на българските учители награждава "Учител на годината" за 19-а поредна година

Снимка: БГНЕС

За 19-а поредна година Синдикатът на българските учители ще проведе Националния конкурс "Учител на годината”. Номинирани са 59 учители и директори. Между тях ще бъдат излъчени победителите в девет направления: предучилищно възпитание и подготовка, начално образование, хуманитарно, природо-математическо, изкуства и спорт, професионално образование, директори и помощник-директори, училищни психолози и педагогически съветници, млади учители. 17 преподаватели и директори ще получат специалната награда на председателя на Синдиката на българските учители.

Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" също ще връчи награда на името на писателя и общественик Стоян Михайловски за особени заслуги в областта на просветното, културното и синдикалното дело.

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева ще връчи годишната награда на министерството на името на Свети Иван Рилски на директори на училища за високи постижения и за принос в развитието на образователното дело. Церемонията ще бъде в Рилския манастир.

Столичната община също ще връчи награди за принос в развитието на образованието. Те са в три категории: детски градини, основни училища и среднообщообразователни училища.

Днес, 11 май, според църковния календар се честват Светите равноапостоли и славянобългарски просветители Кирил и Методий.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!