ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Премиера: Албум-справочник за видните граждани на Пловдив

Снимка: Пловдив / Снимка: БТА

В Пловдив ще бъде представен албум, който показва две епохи от историята на града – от Освобождението на България до 1944 година и от 1945 до 1989 година. Автор на справочника е Димитър Райчев, а в изданието е отделено място на всички видни пловдивчани, допринесли за развитието на икономиката, търговията и занаятите в града. 
Албумът съдържа около 40 000 имена, а също професиите, кооперациите, сдруженията, и отделните гилдии. Включени са също като текстове разпоредби на градската управа, както и близо 1200 снимки. Според Райчев най-интересното в него са:
Хората в града, които са работили и това, което ще бъде много интересно за пловдивчани е, че много от тях ще могат да намерят – по-възрастните – бащите си, а по-младите и дядовците си и прадядовците.
Старият ПловдивЦелта беше да покажем, че хората в Пловдив, независимо от етноса и религията си, са живели и работили с усещането за общност. Това и дава на града този многолик и несравним облик,  допълва Димитър Райчев. 
"Пловдивски справочник" ще бъде представен тази вечер от Петър Стоянов, президент на България в периода 1997-2002 година. 
Премиерата ще се състои  в Конгресния център на Панаира.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!