ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

В столичното следствие разпитаха Николай Ненчев за договора за ремонта на двигателите на МиГ-вете

| обновено на 13.05.16 в 18:27

Повече от два часа продължи разпитът на военния министър Николай Ненчев в столичното следствие за договора за ремонта на двигателите на МиГ-вете.

Адвокат на Ненчев е лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Военният министър коментира пред журналисти, че проверката е за избора на компанията, която ще ремонтира двигателите, а не за цената им.

Спокоен съм за всичко онова, което съм направил. Още веднаж искам да потвърдя,че това за мен, за колегите, за правителството беше геополитически избор. Този договор беше одобрен на първо  място от МС, на един по късен етап беше ратифициран и от Народното  събрание. Така, че не намирам нищо нередно. Спокоен съм, продължаваме напред.

В рамките на проверката са били разпитани експерти и негови заместници. Тя е започнала по анонимен сигнал, каза Ненчев.

Радан Кънев призова прокуратурата да бъде оставена да си свърши работата и коментира, че към момента няма доказателства делото за Миг-овете да е политическа поръчка.

Искаме да дадем възможност на прокуратурата да си свърши работата, да изразим  надежда, че тя няма да бъде инструмент на политическа поръчка. Към момента да кажем, че няма основание да се твърди за политическа поръчка. Няма никакви доказателства за нищо нередно по принцип. Не говоря срещу конкретен човек, а по принцип.

И след днешния разпит няма официална информация от страна на прокуратурата какво точно проверява в споразумението между България и Полша. Министър Ненчев призна, че въпреки дългия разпит не е могъл "съвсем да се ориентира" за това какви са съмненията на обвинението за нарушения.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!