ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Международен детски фолклорен танцов фестивал в Сливен

Снимка: БГНЕС

20 детски състава участват в традиционния Международен детски фолклорен танцов фестивал "Приятелство без граници" в Сливен. Той започва днес и ще продължи до 25-и май.

Тази година малките гости и участници на Сливен са от 10 държави: Беларус, Грузия, Индия, Литва, Полша, Молдова, Македония, Словения, Турция и Унгария. В него ще участват и 10 състава от Сливен и общината.

Символичен домакин на 20-тото фестивално издание е детският танцов ансамбъл „Тракийче” на Общинския детски комплекс. От Градската градина ще започне дефилето на участниците, начело с гайдарския оркестър на Националното училище по фолклорни изкуства в Котел. Официална церемония с илюминации ще започне на площад „Хаджи Димитър”, където участниците ще представят своя фолклор. Античната крепост „Туида“ ще бъде домакин на „Училище по танци”, артистични и исторически работилници. След концерти в селищата от общината, в Деня на българската писменост и култура, в общоградското празнично шествие на сливенските училища ще дефилират и фестивалните гости. На три открити сцени те ще изнесат концерти под наслов „Поздрав от приятели”. На Сливенските минерални бани за малките танцьори е организиран Фолклорен хепънинг.

Закриването на фестивала ще стане на 25-и май с голям концерт в Драматичния театър.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!