ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Прокуратурата се споразумя за условни присъди със 17 имигранти, задържани в събота край Петрич

Прокуратурата е сключила споразумения за условни присъди със 17 нелегални имигранти, задържани в събота в района на Петрич, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Те са обвинени, че са преминали незаконно границата ни с Гърция. След като съдът одобри споразуменията, те ще бъдат върнати в Гърция.

Вече са предадени на гръцките власти 54-мата чужденци, задържани също в събота. Те признали, че са искали да стигнат до Централна Европа.

Румяна Арнаудова съобщи и за анологичен случай на 26-и май на Граничния пункт "Капитан Андреев". При проверка на товарен влак били открити 23 лица, които поискали да останат в България:

В момента се извършват беседите с тях. Всички те са настанени в транзитния център в Елхово, като сме приели, че не се касае за извършено престъпление, а за възползване от право да се поиска и получи убежище на територията на Република България. Данните, които тези лица са посочили са, че още в Истанбул са били организирани от каналджия, за който не могат да кажат каква е националността му. На него са платили обаче по 500 евро, за да бъдат транспортирани до Германия. Другото, което са споделили, е, че са били качени в товарна композиция от Истанбул до Капъкуле и оттам са продължили пътя си с влака, включително са навлезли на територията на България.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!