ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Украинската служба за сигурност арестува французин, подготвял атентати по време на Евро 2016

| обновено на 06.06.16 в 13:57
Снимка: БГНЕС
Украинските власти са успели да попречат за осъществяването на терористични актове на предстоящото европейско футболно първенство, съобщи на пресконференция ръководителят на разузнаването на страната Василий Грицак:    

Службата за сигурност успя да предотврати серия от 15 терористични акта, които са били планирани на територията на Франция преди и по време на Европейското първенство по футбол, което трябва да започне не 10 юни.


Грицак обясни, че атаките са били планирани от французин, задържан миналия месец на  украинско-полската граница. В края на 2015 година мъжът е осъществил контакт с нелегални въоръжени групировки в Украйна с цел купуване на оръжия и експлозиви.

Василий Грицак каза, че французинът имал негативно отношение към  действията на правителството в Париж, масовата имиграция, разпространението на исляма и глобализацията. Нападенията, които е трябвало да бъдат на различни места като мостове и гари, са били в знак на протест срещу това.

Мъжът е успял да закупи множество оръжия, сред които  5 автомата "Калашников", над 5 хиляди патрона, 2 гранатомета, 125 килограма тротил, 100 детонатора и 20 маски.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!