ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Проверки не откриха затруднения в достъпа до плаж "Силистар" и търговска дейност на "Иракли"

Няма поставени плажни принадлежности и не се събират такси от туристите и на Иракли

Снимка: www.stockvault.net

Достъпът до плажа Силистар не е ограничен, няма и поставена бариера. Това е показала проверката на Община Царево след сигнал, че пътят до морето езатворен. Тъй като обаче имотите в района са частни, паркирането в тях ще е платено, каза кметът на общината Георги Лапчев като успокои, че между частниците щяло да има конкуренция и затова цените нямало да са високи.

Подаденият сигнал е некоректен, всички пътища до плажа Силистар са напълно отворени, включително и общинският, коментира кметът на Царево Георги Лапчев като направи следното уточнение:

Има два имота, в които има разрешение от РИОСВ-Бургас за това да има временен престой на автомобили. Най-вероятно там, всеки който желае, може да остави автомобилът си срещу заплащане, но това е в прерогативите на собственика на имота.

За съжаление, всички имоти там са частни, а единственото общинско място е тесен път до плажа,  който, за жалост, често се задръства от паркирани автомобили, коментира Лапчев. Той посочи, че от тази година е постигнато съгласие с Областна администрация и РИОСВ, там, където е възможно, да бъдат давани разрешения на частниците за временен престой на автомобили, за да има конкуренция и цената да бъде, колкото се може по-ниска:

Това, между другото е възможност и начин, който РИОСВ дава за да може все пак, да има къде да спират тези автомобили.

Ако някой си позволи да затвори пътя, общината се намесва, но това не означава, че осигурява паркиране на коли, добави Лапчев.


Проверка на плажа Иракли е показала, че няма поставени плажни принадлежности и не се събират такси от туристите, съобщиха от Министерството на туризма. Проверката е след сигнал, че на Иракли се събират пари за чадър и шезлонг.   От ведомството уточняват, че разпространените снимки с табели с цени не са на Иракли, а на плажа Вая, който е близо до него и е даден под наем. Чадър и шезлонг струват 6 лв. за брой, а ако е включена храна и напитки - 36 лева.
Съгласно Закона за устройството на Черноморското крайбрежие Иракли е определен като плаж за природосъобразен туризъм и там се забранява всякаква търговска дейност.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!