ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Гърците отново излизат на протести с искане за оставка на правителството

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Хиляди гърци се стичат на протест в центъра на Атина и настояват за оставка на правителството заради икономическата му политика. Полицейски части охраняват и центъра на Солун, където по-късно тази вечер също ще има демонстрация.

Демонстрацията  в Атина ще е пред сградата на парламента. Щафетата на недоволството поемат граждански организации с основен призив ”Оставка” не само на правителството на СИРИЗА, но и на всички депутати от опозицията, които с вота си подкрепиха икономическите мерки. Организаторите предупредиха партиите,че не желаят присъствие на техни активисти.

Центърът на Атина и на Солун се охранява от полицейски части. Властите се страхуват напрежението да не премине в безредици, защото анархистите също се организират да участват в митингите.

Недоволството на гърците избухна отново след като управляващите разочароваха избирателите. Социологическите проучвания сочат, че доверието към консерваторите от Нова Демокрация нараства, а 80 % от гърците не вярват, че коалиция, която е на власт,  ще изведе Гърция от кризата.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!