ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Гръцкото правителство въвежда строги мерки за овладяване на безредиците в бежанските лагери

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министерството по защита на гражданите изпълни обещанието си да не допуска повече безредици в лагерите за бежанци. Миграционните власти прилагат процедурата за незабавно връщане в Турция на всички мигранти, задържани за хулиганство, побои и безредици на гръцките острови. Първата група от 22 мигранти напусна остров Хиос по посока Турция. Те са участвали в палеж на един от лагерите на острова, както и в сбивания между мигрантите.

Към всяка проява на престъпно поведение и неспазване на закона ще се прилага процедурата по връщане в Турция и няма да се разглеждат подадените молби за бежански статут. С тези мерки правителството се опитва да овладее честите случаи на насилие между самите мигранти в лагерите, които поставят на риск живота на всички бежанци. Основна причина за нежеланието на гърците да приемат създаване на лагери в района, където живеят, е именно страхът от прояви на насилие и престъпност.

Очаква се строгите мерки към мигрантите да намалят и протестите на гърците срещу създаване на нови лагери. В социалните мрежи се коментира, че решението на Министерството по защита на гражданите е правилно, но закъсняло. "Толерантността има своите граници", пишат гърците.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!