ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Президентите Плевнелиев и Гаук откриват икономически форум в София

Росен Плевнелиев и Йоахим Гаук
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентите на България и Германия Росен Плевнелиев и Йоахим Гаук ще открият в София икономически форум, който се организира от Германско-българската търговска камара. 

Концепцията за Индустрия 4, т.нар. "Четвърта индустриална революция", представлява цялостно обвързване посредством дигиталните технологии на процесите в едно предприятие, чрез които се създава стойност от разработването, през производството и логистиката, до извеждането от експлоатация. Предпоставка за радикалната промяна са големите инвестиции, смятат привържениците на концепцията. Понятия като иновации и комуникация с клиентите, адаптивност и производителност, през следващите пет до десет години ще придобият ново значение, а страната ни трябва да бъде активна и да влияе при създаването на новите принципи, за да подсигури позициите си в конкурентната среда. 
По време на форума ще бъдат представени резултатите от проведена анкета сред фирмите, която цели да очертае актуалната ситуация и да установи какви са плановете на бизнеса в България по отношение на дигитализацията.
Германия е най-големият ни търговски партньор. 6,3 милиарда евро е двустранният стокообмен за миналата година. Над 5 хиляди германски фирми развиват дейност у нас. Федералната република е и един от големите инвеститори в българската икономика с над 2,6 млрд евро. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!