ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Неонатолозите в Токуда изследват мозъка, бъбреците и слуха на бебета

Снимка: БГНЕС

Бебета, родени преждевременно или преминали интензивно лечение, трябва да бъдат прегледани за нарушения на работата на мозъка, бъбреците и слуха, съветват лекарите.
За девета поредна година, неонатолозите в Токуда изследват мозъка, бъбреците и слуха на деца до еднагодишна възраст, които са преминали интензивно лечение. Ехографитята като метод, е напълно безвредна и в тази възраст дава надеждна информация за състоянието на детето, каза доктор Радка Масларска, началник на отделението: 
Това дава възможност да се предприемат по-ранни мерки. Например за двигателна рехабилитация на децата, които са родени с по-ниско тегло, или, които имат някакви нарушения в слуха, те да бъдат насочени към специалистите, за проследяване. Превенция на много сериозни заболявания, които могат да имат недоносените деца от страна на отделителната система.
При недоносените бебета и децата, които са родени на термин, но преминали интензивна терапия след раждането си, се изисква дългосрочно и високоспециализирано проследяване, каза още доктор Масларска.
Родителите много четат, искат, както и ние лекарите, когато едно дете има нужда от интензивна терапия, тя да бъде максимално щадяща за него.
Родителите могат да се запишат на телефон за София 024034000, или 024034928.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!