ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Специализираното звено “Антикорупция“ прати на съд служителка на НАП - София

Специализираното звено “Антикорупция“ при Софийската градска прокуратура прати на съд служителка на НАП - София, която, за да не запорира банковите сметки на ревизирано от нея дружество, поискала от управителите му 2000 лева.

Жената е представена в прессъобщението с инициалите П. Р. Работела е на длъжност ”Инспектор по приходите” в сектор "Ревизии”. В задълженията й влизали предложения за налагане на предварително обезпечение на задължения, както и тяхната промяна или отмяна.

Миналия декември тя направила данъчна ревизия на дружество, по време на която установила, че то е прехвърлило прага за регистрация по Закона за ДДС с около 1000 лева, което е основание да се запорират банковите му сметки. След няколкоседмична комуникация между ревизорката и управителите на фирмата - по нейна инициатива и по телефон, и по електронна поща на специална среща жената им предложила да й дадат 2000 лева, за да им напише акт за 20 000 лева, но без да запорира сметките на дружеството. Добавила и че по тяхна преценка могат да дадат някакви пари и на останалите проверяващи от екипа й.

Изнудването е описано в сигнал до спецантикорупционното звено и малко след като П.Р. получила от управителите на дружеството две белязани банкноти по 500 евро, била задържана. В момента ревизорката е на свобода срещу 4000 лева и чака насрочването на делото.

В хода на разследването са разпитани 18 свидетели, използвани са специални разузнавателни средства, назначени и изготвени са експертизи, съобщават от държавното обвинение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!