ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Групата на издирвания Божидар Кузманов била за побои, изнудвания и палежи

Снимка: БГНЕС

Прокуратурата и МВР отчетоха като добра работата си по стрелбата в курорта "Слънчев бряг" на 8 юни. При стрелба тогава беше ранен Димитър Желязков, по прякор Митьо Очите, а негов бодигард беше убит.  

Десет души са обвинени за участие в организирана престъпна група, която се е занимавала с побои, изнудвания и палежи. Тя се опитала да заличи следите си след инцидента в курортното заведение като е  направила опит да манипулира записите от камерите, които се намирали наблизо. Неин ръководител е бил Божидар Кузманов, който се издирва. 

От  вчерашните седем задържани, четирима са обвинени, прокуратурата за тях  ще поиска постоянен арест. Засега срещу хората на Митьо Очите не са събрани никакви доказателства, казаха от държавното обвинение, но уточниха, че работата се проверява и ако бъдат открити данни за престъпна дейност  ще има обвинения. Към този момент на Димитър Желязков се гледало като на пострадал.

По повод полицейското преследване и стрелбата в София вчера са образувани две досъдебни производства, едното е за грабежа на заложната къща, а другото за убийство на един от участниците в престъплението Христо Георгиев. Оказа се, че той и другият задържан Росен Рангелов са с дебели криминални съдебни досиета. Само преди няколко месеца двамата са излезли от затвора.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!