ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

СГС ще определи окончателното наказание за Волен Сидеров

Волен Сидеров
Снимка: архив

Софийският градски съд ще решава какво да е окончателното наказание за лидера на "Атака" Волен Сидеров по делата му за хулиганство. Прокуратурата предлага то да е три години  пробация.

По петте си дела за хулиганство - три в София и две в страната, лидерът на "Атака" сключи споразумение с прокуратурата. В рамките на месец Волен Сидеров се призна за виновен за нахлуването в НАТФИЗ, за скандала пред клек-шопа на столичната улица "Раковски", за делото на Летище Варна и за скандалите му в Батак и пред парламента и получи наказание от по две години пробация и месечна удръжка на заплатата му за същия период. 
Близо два месеца след последното "виновен" за продължилия над две години съдебен процес за хулиганстване на борда на самолета София-Варна и след това на морското летище, Софийската градска прокуратура реши какво общо наказание иска за националиста. То е размерът на пробацията да бъде увеличен на максималния по закон срок от три години заради големия брой присъди за хулиганство. Това наказание предвижда регулярни срещи с пробационен служител и периодична регистрация по постоянен адрес, както и отнемане на четвърт месечна заплата за същия период. Финалната дума ще е на съдията от Софийския градски съд Мариан Марков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!