ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Търсят се средства за строителството на тунела под връх "Шипка"

Снимка: БГНЕС

През лятото на следващата година ще бъде завършен обходният път на Габрово, който включва изпълнението на сложни съоръжения по трасето. Това обяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова при днешната инспекция на обхода, отвеждащ към бъдещия тунел под връх "Шипка".  

Изграждането на обходния път на Габрово, напредва с добри темпове и работата по обекта е наполовина изпълнена, посочи министър Лиляна Павлова, след като инспектира хода на строителните дейности, заедно с председателя на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров. Изпълнението на последната част от проекта в квартал "Чехлевци" зацикля и все още няма разрешение за строеж, заради обжалванията на собственици на имоти. При предишното си посещение, в края на миналата година, министърът на регионалното развитие прогнозира, че строителството на тунела под "Шипка", може да започне през 2017-та, но днес Павлова не се ангажира със срокове.

Големият тунел може да започне веднага, след като получи финансиране от някъде. Европейско финансиране няма и затова търсим други възможности, една от които е минаване към ТОЛ-система, която също се обжалва.

Въвеждането на ТОЛ-система за таксуване на автомобилите, ще осигури повече приходи в бюджета, а това е възможност за ремонт на пътища и за ново строителство, коментира още Лиляна Павлова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!