ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Влаковете в Гърция са спрени заради стачка на железничарите до сряда

Снимка: БТА

Железничарите обявиха щафетни 48-часови стачки. До сряда поне няма да се движат както пътническите, така и товарните железопътни превози.

Очаква се това да е най-дългата железопътна стачка в Гърция, предизвикана от програмата за приватизация на държавната железопътна компания ТАНСОСЕ.

В Агенцията по приватизация беше внесена една обвързваща оферта от италианска компания-инвеститор, която ще се разгледа във вторник, а до тогава железничарите стачкуват.
Не се движи също и градската железница в Атина, която свързва гръцката столица с летището.
Синдикат излезе с единствено искане - незабавно прекратяване на процедурата по приватизация и подписване на колективни трудови договори за работещите в железниците.
Спорът между правителството и железничарите, както и спрените влакове, нанасят огромни щети не само на бизнеса, но и на туристите, които често използват по-евтиния железопътен транспорт. Претовариха се междуградските автобуси и се чака на опашки за билети.
Независимо от протестите приватизацията на железниците е част от споразумението с кредиторите и правителството в Атина е принудено да изпълни задълженията си.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!