ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Р. Бъчварова: Всички институции, отговорни за подобряване на сигурността, трябва да работят заедно

Снимка: БГНЕС

Всички институции, които имат отговорности за подобряване на сигурността, да работят заедно, призова в Габрово вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Срещата, посветена на превенцията на престъпността, е част от кампанията на МВР и Националното сдружение на общините.

Всяка институция да използва по-активно своите възможности в работата по превенция на престъпността, поиска вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова на работната среща, в която участваха полицейски служители, представители на общините, на областните администрации, на съда и прокуратурата от областите от Северен централен район. Бъчварова поясни, че за да има резултат, ще се разчита на добра координация между институциите, която ще осъществяват комисиите по обществен ред и сигурност по места. Смисълът от общи усилия вътрешният министър обясни така:

Нито една институция, включително и МВР, не може да убеди гражданите, че наистина държавата е силна и може да гарантира тяхната сигурност. Всички заедно – и гражданите, и тези, които са нарушители, и тези, които са престъпници, виждайки, че ние работим заедно, биха имали респект.

За да се срещнат с министър Бъчварова пред Общината чакаха приятели на Веселина Тодорова. Преди повече от месец тя беше намерена паднала пред блока, в който е живеела. Близките на 19-годишното момиче са убедени, че тя е убита и истината се прикрива.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!