ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Проверяват дали една и съща група е извършила снощните нападения над младежи в София

Румяна Арнаудова
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата и МВР проверяват дали снощните нападения над двама младежи на две различни места в София са дело на една и съща група. Двете посегателства са извършени в разстояние на два часа и половина. За нападението над 17-годишното момче са задържани петима души, а образуваното досъдебно производство е за опит за убийство, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

По тялото и врата му има множество наранявания. Тези наранявания са били причинени и от юмруци, и от ритници. При извършените обиски на тези лица, в две  у тях са открити брадви. По тези брадви има засъхнала кръв.

Арнаудова обяви и подробности за инцидента:

По принцип, не дават повод на подобни реплики за агресия, но разминали са се двете групи младежи. Пострадалият и неговият спътник са се движили в междублоково пространство близо до МОЛ-а на булевард "Стамболийски", а пет лица, може би има и още от другата група, са извикали подир тях: "Само ЦСКА" и, при положителен отговор от страна на спътника на пострадалия: „Да, само ЦСКА“ , те са ги подгонили, настигнали са ги много бързо. Едно от лицата е успяло да избяга, но 17-годишният младеж, който в момента се намира в "Пирогов", е бил пребит жестоко.

Четирима от задържаните са с дълги криминални досиета, въпреки, че най-малкият от тях е на 16 години, обясни директорът на СДВР Младен Маринов. Те са познати на полицията именно заради такива прояви и за последно са участвали в скандалите в Батолова воденица.  Предстои на насилниците да бъдат повдигнати обвинения, вероятно за опит за убийство. 

Той беше попитан как се стигнало до двете нападения при положение, че има засилени полицейски проверки заради незаконната миграция:

Колкото и полиция да изкараме винаги има места, където няма как да присъстват навсякъде полицаи. Факт е, че се случва, факт е, че в обществото има агресия, която избива в различни проявления. За нас е важно да имаме бърза реакция, да задържим извършителите и, съответно, те да получат възмездие, за да нямат възможност да ги вършат тези неща отново.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!