ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Следващата седмица ще стане ясно дали ще бъде повдигнато обвинение на кмета на Трън

Идната седмица ще стане ясно дали прокуратурата ще повдигне обвинение на кмета на Трън Станислав Николов за това, че миналия ноември е блъснал с джипа си шестгодишния Ивайло. Близките на детето се оплакаха, че по случая не се работи, въпреки че след удара то е без далак и с половин черен дроб. Във вторник стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е разговарял за разследването с главния прокурор Сотир Цацаров и е настоял за бързи действия. Говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова обясни защо делото се бави повече от осем месеца:

Делата за такива престъпления не са много ликвидни, тоест не приключват много бързо. Има комплекс от процесуално-следствени действия, които се извършват. Назначава се задължително съдебно-медицинска експертиза, която да установи вида и характера на телесното нараняване, и най-сложната и най-бавно изготвяща се експертиза е т. нар. "автотехническа експертиза". Без автотехническа ектспертиза прокурорът не може да вземе решение има ли виновно поведение на пътя и от кого.


Арнаудова каза това при представянето на резултатите от прокурорската проверка за контрола на оръжията и боеприпасите, и на дейността на частните охранителни фирми. Установено е, че контрол няма, а МВР не изпълнява задължението да създаде единен регистър на оръжията, както и на хората и фирмите, упражняващи охранителна дейност.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!