ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Акценти и коментари на гръцките медии от срещата между Алексис Ципрас и Бойко Борисов в София

Алексис Ципрас и Бойко Борисов в София
Снимка: БТА

София и Атина активизират сътрудничеството си по енергийните проекти - така гръцките медии коментират визитата на премиера Алексис Ципрас в България.


Като акценти от масата на преговорите в София, кореспондентите на гръцките медии поставят енергетиката, туризма, търговията, но и фермерските блокади. 

В понеделник гръцките телевизии излъчваха директно от София посещението на премиера Ципрас, като коментаторите поставиха акцент на проведените от него разговори с премиера Бойко Борисов.

Според телевизия "Скай“ споразуменията между двамата премиери "поставят основите на многостранно и взаимноизгодно сътрудничество“.

Новинарските сайтове публикуваха голяма част от изказването на българския премиер с идеята "да говорим в един глас, за да ни чуят по-добре", както и общата позиция за "единен Европейски съюз, а не на две скорости“. 

Водещите медии в Гърция не пропуснаха да посочат и признанието на премиера Ципрас, че икономическата криза е засегнала много по-силно Гърция, отколкото България. 

"Железопътна връзка между Черно и Егейско море", изведоха като водеща новина икономическите издания в южната ни съседка.

"Съвместни енергийни проекти променят енергийната карта на Балканите и Европа", посочват гръцките печатни издания във вторник. Интересът на София да участва като съдружник в терминала за втечнен газ е израз на "активна българска енергийна политика“, коментират още гръцките издания.

Ципрас покани българския премиер на среща в Арександруполис, за да може двамата премиери да видят на място движението на общите проекти, допълва вестник "Авги“.

Общите усилия на Алексис Ципрас и Бойко Борисов да се прекратят фермерските блокади също се коментират като положителен резултат от двустранната среща в София.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!