ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Гледат мярката за неотклонение на турския шофьор, прегазил мотористи край Драгоман

Софийският апелативен съд ще решава за мярката за неотклонение на турския шофьор Фарук Бекташ, който преди дни прегази с автомобила си край Драгоман семейство мотоциклетисти. С решение на Окръжния съд, мъжът е под домашен арест, но се появиха съмнения, че е напуснал страната.  

60-годишният Бекташ не е длъжен да се яви днес в Съдебната палата, пред която се очаква да се съберат приятели на Бойко и Таня Бойкови. Те бяха там и миналата седмица с настояване за ефективни наказания за шофьорите, които не пазят мотористите. Рокерите насочиха недоволството си конкретно срещу гастарбайтерите, какъвто е и обвиняемият, които прибирайки се от Западна Европа в посока Турция, причиниха поредица от катастрофи през последните дни, главно заради умора зад волана. 

При определяне на мярката за неотклонение на Фарук Бекташ, който е със статут на постоянно пребиваващ в Германия турски гражданин, Софийският окръжен съд взе предвид сключения от него договор за наем и, като го постави под домашен арест, му наложи забрана да напуска страната. Тогава от прокуратурата и протестиращи рокери изразиха притеснение, че има реален риск мъжът да се укрие. 

Задължение на МВР е да следи изпълнението на мярката за неотклонение "домашен арест". Контролът трябва да е денонощен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!